Inspiratie en Ontmoeting

 

Het programma van

 

 Voorjaar 2018

Chagall: de schilder en de liefde
muzikaal vertolkt door de groep Choral

Oude Mattheüs
Grotestraat 50 Eibergen
Zaterdag 3 februari 20.00-21.00 uur
Paaskaarsen decoreren Huve Tel.474241:Louise Arends
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bezoek aan woongemeenschap:
de Wonne
Noorderhagen 25 Enschede Zondag 18 februari

10.00 uur

Story of God "Morbidee" Gebouw Diekgraven Dinsdag 6 maart

20.00 uur

Paulus: Zijn leven, zijn brieven Huve
o.l.v. J. Struijk
Woensdag 14 maart

20.00 uur

God in de supermarkt Huve Dinsdag 20 maart

20.00 uur

Gelegenheidskoor

-Oude Mattheüs

-Grote Kerk Neede

- Zondag 15 april

-Zondag 22 april

10.00 uur

10.00 uur

Wachten op transport

Oude Mattheüs

Zondag 22 april

14.30 uur


Chagall: de schilder en de liefde
Marc Chagall was een Joods-Russische schilder (1887-1985) met een zeer bewogen levensgeschiedenis. Hij werd geboren in Rusland, gestudeerd in Sint Petersburg, Berlijn en Parijs.
De voorstelling is een muzikale raamvertelling over Chagall en één van zijn schilderijen over het bijbelboek Hooglied. Hieromheen ontrolt zich het verhaal waarin ook de ervaringen van Chagall zelf verwerkt zijn. In woord en zang, vorm en beeld krijgt alles een verrassende kleur en kracht, zoals ook zijn schilderijen dit uitstralen. De Joodse wortels, positiviteit die Chagals werk kenmerkte, vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid, lichtvoetigheid en tintelend plezier zijn steeds herkenbaar in deze bijzondere vertolking door “Choral”.
Choral bestaat uit een hechte vocalgroep van circa 15 zangers, een verteller en een aantal musici, waaronder pianist/componist Henk Ruiter (ook vaste pianist/orkestleider van Ernst Daniel Smid) en tekstschrijvers Jan Blei en Frans Ort.
De groep heeft landelijke bekendheid gekregen door optredens met verschillende muziektheaterproducties zoals “Maskers, “Spiegels”,” Labyrint”, “Cyclus” en heeft meegewerkt aan diverse radio en tv programma’s.

U bent van harte welkom op:
-zaterdag 3 februari
-19.30 uur
-in de Oude Mattheus te Eibergen!
-toegang is gratis, welk wordt er een vrije gift gevraagd.


Bezoek aan woongemeenschap de Wonne
*Wonne betekent GELUK; maar heeft ook met wonen te maken.
*De Wonne is een vereniging met kerngroep leden die zich ten doel stelt geld en goed SAMEN TE DELEN. Anders gezegd: gastvrij zijn, hergebruik stimuleren, en bezinning vorm geven.
*De Wonne is een religieuze interkerkelijke gemeenschap die zich laat inspireren door Jezus van Nazareth, Franciscus van Assisi, Gandhi en anderen.
*Dit wordt praktisch gerealiseerd door: het opvangen van mensen in probleemsituaties, het runnen van twee kringloopwinkels en het pogen centrum te zijn voor gebed en bezinning
*De Wonne is geen professionele hulpverleningsinstelling. Ze probeert zo veel mogelijk een “groot huisgezin” te zijn. De gasten (+/- 30) hebben bijna allemaal een professionele ondersteuning van “buiten”.
*Elke zondagochtend is er een viering, om 11 uur in de meditatiezaal, die  voor iedereen open staat.

Op zondag 18 februari gaan wij deze woongemeenschap bezoeken. We beginnen ons bezoek met het meedoen in de viering. Na afloop krijgen we een rondleiding.
Er zijn geen kosten aan verbonden aan dit bezoek. Wel wordt er een gift gevraagd. Voor wat betreft het vervoer verzoeken wij u om samen de onkosten te delen.

Opgave graag voor 15 februari zodat we een vervoersplanning kunnen maken.
Het vertrek is om 10 uur vanaf de Huve.
Indien u niet in de gelegenheid bent om naar de Huve te komen, regelen wij dat u opgehaald wordt.
Opgave bij Ina van der Graaf
tel: 475961
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Thema-avond :     Is alles goed geregeld voor uw/je laatste levensfase?
Ouder worden, ziek zijn, voorbereiden op afscheid nemen en sterven. Dat zijn onderwerpen waar we allemaal mee te maken krijgen. Helaas is het praten over, en het bespreekbaar maken, niet altijd even makkelijk.
Rob Bruntink, journalist en auteur met specialisatie palliatieve zorg en uitvaartzorg, komt vertellen hoe we makkelijker onderwerpen als afscheid nemen kunnen bespreken. Hij heeft samen met Mariska Overman het bureau MORBidee opgezet. Op hun website staat: “Je zou ons een communicatiebureau rondom leven & dood kunnen noemen. Of een creatief bureau, met het levenseinde als specialisatie. Hoe je het ook wilt noemen, wij gaan ervoor, met passie. Van idee tot realisatie.”
Kortom: een inspirerende en boeiende avond over de laatste levensfase.
Datum: dinsdag 6 maart 2018
Tijd:    20.00 – 22.00 uur
Plaats: Diekgraven Neede
Kosten: geen.


Gelegenheidskoor 2018

Er komt weer een gelegenheidskoor! Onder leiding van Ad Krijger gaan we een nieuwe cantate zingen: "Een taal van liefde". De muziek is van Chris van Bruggen en Peter Rippen, die ook de bekende oratoria De Appelbloesem en De Graankorrel hebben gecomponeerd. Het muzikale karakter van deze cantate lijkt sterk op die muziek.
Het plan is, om met zangers en zangeressen uit Eibergen-Rekken en Neede (deelnemers uit andere plaatsen zijn natuurlijk ook welkom) het stuk uit te voeren in de ochtenddienst van zondag 15 april in De Oude Mattheus. Ook is het de bedoeling de cantate in een kerkdienst in Neede te zingen; de datum daarvan wordt later bekendgemaakt.
We willen gaan repeteren op zes of zeven zaterdagochtenden van 10 tot 12 uur; voor het eerst op 24 februari 2018.
Opgave - het liefst per mail - bij:
Bert Westhuis; mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per telefoon mag ook: 472951.
Graag met vermelding van je stemsoort: sopraan, alt, tenor of bas.

Een hartelijke groet namens de voorbereidingsgroep,
Bert Westhuis.Sinds een tijdje werkt de commissie Inspiratie & Ontmoeting samen met de commissie cvt Eibergen-Rekken. Wij en zij nodigen u van harte uit om ook aan die activiteiten deel te nemen.

Elke activiteit wordt ook nader aangekondigd via kerkgroet en website. Ons e-mail adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Een vriendelijke groet,
De werkgroep Inspiratie & Ontmoeting