Openstelling Kerk

De Grote Kerk in Neede is een markant gebouw en trekt ook de aandacht van toeristen.

Het interieur is in 2006 geheel vernieuwd en modern ingericht als multifunctionele ruimte.

In de toren, eigendom van de gemeente Berkelland, staan gerestaureerde historische beelden van o.a. een piëta, ongeveer 500 jaar oud.

In de maanden juli en augustus kan elke woensdag van 14.00 uur tot 16.30 uur de kerk worden bezichtigd. Tijdens de jaarlijkse Nationale Jammarkt, medio augustus, is de kerk geopend van 11.00  uur tot 17.00 uur.
Exposities van schilderijen van regionaal en landelijk bekende kunstenaars trekt in deze periode extra aandacht.

Vrijwilligers vervullen de rol van gastvrouw en gastheer, organisten bespelen het orgel, de activiteiten van de protestantse gemeente worden geprojecteerd door middel van een beamer en er ligt divers informatiemateriaal.

Andere bijzondere openstellingstijden en publieksactiviteiten worden onder 'Actueel' op deze website vermeld. Natuurlijk is er elke zondagmorgen om 10.00 uur een kerkdienst waarbij iedereen hartelijk welkom is.

Contactpersoon is de koster Alie Timmerije, tel 293528.