ZWO

Wie zijn wij
ZWO staat voor zending, werelddiaconaat en ontwikkelingshulp. Deze commissie is onderdeel van de diaconie. De ZWO commissie ziet het als haar taak de hele “bewoonbare wereld” dichter bij onze gemeenteleden te brengen. De boodschap van hoop op een rechtvaardige samenleving, zoals God die heeft bedoeld met deze aarde. Via de door ons gekozen projecten willen wij laten zien dat ook wij samen iets kunnen doen aan de verbetering van leefomstandigheden en aan de verspreiding van het evangelie, zowel dichtbij als veraf.

ZWO, activiteiten
Het continu onder de aandacht brengen van de boodschap van de ZWO via Kerkgroet en Ontmoeting.
Een permanente Zendingsbus achter in de kerk voor uw geregelde bijdrage.
Jaarlijkse zendingsdienst, op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het werk van de ZWO.

Jammarkt, op deze markt wordt jam en verse sap verkocht.
Adventsmarkt, op deze markt verkoop van kerstartikelen, oliebollen en kniepertjes.

Door de inzet van heel veel vrijwilligers zijn deze markten een groot succes en kan het project worden ondersteund met een jaarlijkse bijdrage van ± 3 a 4 duizend euro.

Nieuw project

Omdat KIA aan het reorganiseren is en wij maar moeizaam contact konden krijgen voor een nieuw project, is het idee ontstaan om eens te kijken of wij ook zelf een project konden vinden.
Dankzij een eerdere collecte voor waterpompen voor  Wieke Biesheuvel, hebben wij de diaconie gevraagd of wij dit project mochten steunen.
We hebben afgesproken dat wij de jammarkt gaan gebruiken om een waterput te financieren.

Nu hebben we weer contacten met KIA en in de zendingsdienst van november zullen wij een groot project presenteren dat we weer een aantal jaren zullen ondersteunen.

Voor degene die haar nog niet kennen: Wieke Biesheuvel is columniste bij Libelle en haar man werkt in Zambia als chirurg. Ze zijn alweer 5 jaar in het plaatsje Katete.
Wieke kan het schrijven niet laten, dus is ze op Facebook begonnen te vertellen wat ze daar allemaal beleefd. Ze geeft ons een kijkje in het dagelijks leven in een ontwikkelingsland. Dit doet ze met een heleboel humor.
De foto's die ik liet zien in de zendingsdienst zijn een selectie van foto's die Wieke zelf heeft gemaakt en die ook op haar Facebook pagina te vinden zijn. (Wieke Biesheuvel in Zambia)

Ze beschreef hoe erg het is dat er geen schoon drinkwater is: Water komt uit vieze beekjes en zelf gegraven gaten in de grond. Veel ziekte en diarree, waardoor veel kinderen en ouderen overlijden.

En wat gebeurt er? Facebook-lezeressen van Wieke willen graag geld storten voor een waterput!
Zo simpel is het allemaal begonnen. Wieke opende een rekening. En voor ze het wist zat er zoveel in de meelezerspot, dat er een eerste put kon worden geslagen. Dat gaf een feest!

Hoe gaat het in zijn werk?
Wieke heeft een team samengesteld, en dit bestaat uit vier mensen. Zij weten inmiddels alle ins en outs van pompen installeren en onderhouden.

Zelfs Wieke heeft soms niet door hoeveel waarde die put heeft in een gemeenschap, schrijft ze zelf.
Het is een eerste levensbehoefte.

Wilt u contact opnemen met de ZWO, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.