Taizéreis

Voor jongeren vanaf 15 tot 30 jaar.

Taizé is een klein plaatsje in Frankrijk. Hier is een kloosterorde gevestigd waar ongeveer 100 protestantse en katholieke broeders uit zo’n 20 landen wonen. Samen met nog een aantal broeders dat meeleeft in sloppenwijken in andere delen van de wereld, vormen zij de ‘oecumenische broedergemeenschap van Taizé’.
 

 Het hele jaar door komen er duizenden jongeren (15 tot 30 jaar) van over de hele wereld. De jongeren komen meestal voor één week en zijn uitgenodigd deel te nemen aan het gebed van de gemeenschap (3 maal per dag), de maaltijden, discussiegroepen en andere activiteiten. De eenvoudige omgeving maakt veel ontmoetingen mogelijk: tussen mensen, culturen en overtuigingen, maar niet in de laatste plaats een ontmoeting met God.

Meer weten over Taizé? Kijk op http://www.taize.fr/nl

Wordt georganiseerd bij voldoende animo. Waarschijnlijk tijdens één van de laatste weken voor de zomervakantie, van zondag t/m zondag. Precieze planning in overleg met belangstellenden.

Meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.