ZWO

Wie zijn wij
ZWO staat voor zending, werelddiaconaat en ontwikkelingshulp. Deze commissie is onderdeel van de diaconie. De ZWO commissie ziet het als haar taak de hele “bewoonbare wereld” dichter bij onze gemeenteleden te brengen. De boodschap van hoop op een rechtvaardige samenleving, zoals God die heeft bedoeld met deze aarde. Via de door ons gekozen projecten willen wij laten zien dat ook wij samen iets kunnen doen aan de verbetering van leefomstandigheden en aan de verspreiding van het evangelie, zowel dichtbij als veraf.

ZWO, activiteiten
Het continu onder de aandacht brengen van de boodschap van de ZWO via Kerkgroet en Ontmoeting.
Een permanente Zendingsbus achter in de kerk voor uw geregelde bijdrage.
Jaarlijkse zendingsdienst, op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het werk van de ZWO.

Jammarkt, op deze markt wordt jam en verse sap verkocht.
Adventsmarkt, op deze markt verkoop van kerstartikelen, oliebollen en kniepertjes.

Door de inzet van heel veel vrijwilligers zijn deze markten een groot succes en kan het project worden ondersteund met een jaarlijkse bijdrage van ± 3 a 4 duizend euro.

Nieuw project

Het project waar de ZWO zich  voor gaat inzetten bevind zich in Cambodja: Cambodja ligt in Zuid-Oost Azie tussen Vietnam en Thailand.

Kerk In Actie heeft daar een project lopen, het Salvation Centre Cambodja. Dit project ontfermt zich over kwetsbare kinderen die onze hulp hard nodig hebben.
Zo hebben zij 5 scholen, waar zij 470 kinderen onderwijs bieden, sociale vaardigheden leert en voedsel geeft, 1100 kinderen laat spelen en bijeenkomsten organiseert voor ouders en verzorgers.
Het Salvation Centre Cambodja werkt samen met twee kerken.

Het SCC heeft een dagcentrum waar kinderen worden opgevangen die uit arme gezinnen met grote problemen komen.
Als het vrouwencomité deze kinderen tegenkomt op straat dan verwijzen ze die direct door naar het SCC.
Daar krijgen ze extra onderwijs, maar ook schoolspullen en uniformen, eten en lessen in omgang met elkaar.
Er wordt op het dagcentrum hard gewerkt, maar het is er ook heel gezellig.

De moeders zijn echte helden. Tussen de rotzooi en het gebrek aan perspectief houden ze vol. Wat hun inspireert is dat de kinderen een opleiding krijgen en dat ze het daarna beter gaan krijgen als zij het nu hebben.

De kinderen vinden het op het SCC leuker als op school.
Maar er blijven momenten waar de moed je in de schoenen zakt. De uitzichtloosheid en de viezigheid van de sloppenwijken, je zou er mismoedig van worden. En omdat niemand eigen land heeft kunnen ze er ook zo weer afgegooid worden.
Maar daartussen stralen moeders en kinderen en de staf van SCC. Ze houden zich vast aan hoop op een betere toekomst!

Helpt u mee om deze kinderen een waardige toekomst te geven?

Wilt u contact opnemen met de ZWO, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.